Vrijheid.. 🇳🇱

Wat is vrijheid voor mij? Wat is vrijheid voor jou? Voel jij je echt vrij in je eigen hoofd en lijf? En wat geef ik door over vrijheid aan mijn kind?

Over dat laatste.. Gisteravond hebben wij op de camping in Luxemburg 2 minuten stilte gehouden met onze zoon van 4,5 jaar oud. Die het nog allemaal niet snapt, alleen vind ik de bewustwording dat wij wonen in een land waar heel veel mogelijk is en iedereen in basis kan zijn wie hij/zij/hen is echt prachtig ❤️

Vrijheid voor mij

Nu terugkijkend op dit onderwerp voor mijzelf kom ik er steeds meer achter dat ik jarenlang niet vrij geweest ben..

En dat is natuurlijk ergens onzin want als blanke hoogopgeleide vrouw had ik geen enkele reden om mij niet vrij te voelen. Alleen als je jezelf klemzet met allemaal ‘regels’ in je hoofd dan moet je altijd iets en ben je nooit klaar en dus ook nooit vrij. Nooit vanuit gevoel iets doen want er is altijd iets wat ‘moet’.

Omdat ik het wil, dat is pas vrijheid

Vanaf de camping schrijf ik je dit bericht. Omdat manlief vanavond besloot om een stuk te gaan hiken. En ja, dan moet ik even schakelen want dan douche ik ons kind en breng hem op bed. Daarna geeft dat ruimte om te doen en te voelen wat ik wil. Vrijheid! Ik tik er dan een nieuwsbrief en deze blog uit. Niet omdat het moet, omdat ik daar zin in heb! 🔥

En dat op vakantie gaan…

Daar kwam ik erachter, voor het eerst, dat vrij zijn voor mij niet normaal is. Want ik deed altijd wat, elk moment was gepland, over elk uur was nagedacht en nee zeggen omdat er geen zin was of vermoeidheid was, dat kwam niet in mij op. Daarmee zette ik mezelf maar ook mijn reisgezelschap nogal onder druk.

Ooit was er een vriendje wat tegen mij zei; “Je hoeft niet altijd wat hè, vakantie is ook niks doen”. Ohh… daar had ik niet van terug.. Want ik wist helemaal niet hoe dat moest..

Dat was geen eye-opener, dat was irritant

Want de hele dag op een terrasje zitten… Dan wist ik ook niet meer wat ik moest zeggen.. Toen twijfelde ik weer aan onze relatie… Ik kan je vertellen, dat vriendje van toen, dat is nu niet mijn man…

Ik was er toen nog niet klaar voor.. Had eerst nog een burn-out te gaan en bijna een derde voordat ik dit snapte en doorkreeg.. Ben jij er wel klaar voor? Om door te pakken en in te zien waar het bij jou in zit?

De les

Ik ontvang ook liefde en ben ook goed genoeg als het huis niet spik en span is. Dat ik ook mag aangeven dat ik het lastig vind. En als ik geen zin heb om mee te gaan naar mijn (schoon)ouders om iets te halen of onze zoon te brengen voor een logeerpartijtje dan is dat oke. Ooit besprak ik dat niet eens omdat ik (achteraf gezien) bang was voor de reactie van een ieder, want dat ‘heurt toch zo’..

Nou lieverd, dat waarvan jij denkt dat mensen dat verwachten, dat zijn aannames die groeien in je hoofd en dus doe je maar weer waarvan jij denkt dat het moet. Je mag daarmee stoppen.

Ben jij toe aan die stap? Boek dan een kennis sessie met mij in of download mijn gratis werkboek waarin jij alles leest over mijn eerste grote eye-opener in mijn pad dichter naar mijzelf en weg van deze ‘regels’.

Geniet van je vrijheid en deze bevrijdingsdag.

Liefs, 😘

Trieneke

Misschien vind je dit ook interessant

Vakantie vrijheid

Vrijheid.. 🇳🇱

Wat is vrijheid voor mij? Wat is vrijheid voor jou? Voel jij je echt vrij in je eigen hoofd en lijf? En wat geef ik

Lees meer »
Zelfliefde

Liefde ❤️🥰😘

Voor als je het had gemist, morgen is het Valentijnsdag.. Dus mocht je nou denken f*ck!!! Bestel nog een kaart bij Greetz 💌, regel morgen

Lees meer »

Het is feest!! 🥳🥳

De eerste week van februari is hier altijd een feestweek. Wij vieren dan veel verschillende dingen. Zo is mijn man 7 februari jarig, is onze

Lees meer »