Hoe een pak wasmiddel mijn ogen opende..

“Lieverd, zal ik morgen de boodschappen even halen na mijn werk?” Zo komt manlief op donderdag na zijn werk binnen. 

“Ohh wat fijn, ik hoef even niet..”, denk ik gelijk. 

De dag later komt manlief met de weekboodschappen thuis en terwijl hij de boodschappen uitpakt en iets vertelt valt mijn oog op het verkeerde merk wasmiddel. “Die had ik niet op het lijstje gezet!?” De kwaaie opmerking is eruit voor ik er erg in heb. “Nu kan ik zelf weer dit wisselen en zo moeilijk is het toch niet om de boodschappen te halen?!” En daar was de tweede. De derde kan ik nog net inslikken.

En voordat ik het doorheb heb ik dus ruzie met m’n vent en ben ik al aan het huilen, om een fles wasmiddel.

Dat ons ‘eigen’ merk op was en dat als ik deze niet wil hij morgen wel gaat ruilen hoor ik niet eens.

Als ik zo doorga dan zit ik straks weer voor lange tijd thuis, heb ik weer gefaald, val ik weer in de put en ziet iedereen dat weer. Besefte ik mij toen ik weer rustig was.

Ik kon er voor mezelf niet meer omheen, ik was onderweg naar mijn derde burn-out.. Dat pak wasmiddel was de eye-opener waar ik op zat te wachten. Daar op dat moment besluit ik dat ik niet voor de derde keer thuis wilde komen te zitten. Ik zocht een coach om mij eruit te helpen.

Inmiddels ben ik 37, moeder geworden van onze zoon en is er harmonie in ons gezin. Na een lange weg van vallen en opstaan met veel lessen en technieken ben ik dichter bij mijzelf dan ooit. In mijn werk heb ik meer focus dan ooit en doe ik dingen die mij energie geven. Ik straal niet alleen energie en zelfverzekerdheid uit, ik voel het ook echt, het is geen act meer die ik speel. Sterker nog de maskers van ooit zijn er niet meer. This is me..

Daarnaast is er ook rust, eindelijk echt rust in mijzelf en mijn leven.

Tijd voor mijn hobby’s, ruimte voor goede gesprekken met vriendinnen en regel ik wekelijks rust voor mijzelf.

In een aantal kernwoorden:

Een uitval komt niet doordat je te veel doet, je doet te weinig waar je energie van krijgt.

Want de momenten dat je echt knalt op je werk, dat het thuis ook lekker loopt dan kun je toch de hele wereld aan?! Ik heb zoveel inzicht gekregen in wat mij energie geeft in de afgelopen jaren en nee dat is niet alleen dat dagje sauna eens in de 6 weken of dat etentje met mijn man elke maand in een leuk restaurant. Ik weet nu aan welke knoppen te draaien om gelukkig te zijn, energie te hebben en Trieneke te kunnen zijn.

Als je mij zou kennen zou je weten dat;